5. lokakuuta 2011

Liiketoimintasuunnitelma

Tehtäväksemme saimme tehdä verkkokauppamme liiketoimintasuunnitelman.


Toiminta-ajatus

Perustan yrityksen, koska haluan luoda ihmisille verkkokaupan, josta löytyy monenlaisia kenkiä ja laukkuja edulliseen hintaan ja nopeasti toimitettuna.

Liikeidea

Pieni yritys voi keskittyä jokaiseen asiakkaaseen yksittäisenä henkilönä ja luoda parhaan mahdollisen palvelun asiakkaan tilatessa tuotteen, esimerkkinä nopea toimitus ja tuotteiden saatavuus. Edellä mainitut ominaisuudet toimivat yrityksen vahvuutena isoja yrityksiä vastaan, joilla toimitusajat ovat pitkiä ihmispaljouden ja tuotteiden loppuunmyynnin takia.

Markkinointiin riittää aluksi pieni näkyvyys, esim. oma facebook ryhmä tai ilmoitus paikallislehteen, jolloin ihmiset saavat tietouden yrityksestä, mutta mainonta ei tuota yritykselle kovia kuluja.

Yritysanalyysi

Vahvuudet: Nopea toimitus ja yksilöllinen asiakaspalvelu sähköisesti

Mahdollisuudet: Menestyä hyvän maineen ansiosta ja laajentaa toimintaa useampaan kategoriaan ja useampiin tuotteisiin.

Heikkoudet: Pieni näkyvyys (ainakin aluksi)

Uhat: Tunnetut yritykset, joilla on jo ns. vakioasiakkaita

Toimintaympäristö

Yritys toimii tällä hetkellä vain verkkokaupassa, mutta mahdollisesti laajentaa toimintaansa tulevaisuudessa myös omaksi liikkeeksi.

Asiakkaat

Verkkokauppani asiakaskunta tulisi olemaan n. 15–30 vuotiaat naiset. Tulotason ei tarvitse olla suuri, sillä tuotteet ovat melko edullisia. Asiakkaiden täytyisi olla joko mukana sosiaalisessa mediassa tai lukea lehteä, jotta he itse saisivat tiedon yrityksestä, mahdollista on toki kuulla myös ystäviltä. Asiakkaiden tulisi osata edes jonkinlainen  netin hallinta, jotta ostoksen teko onnistuu, sillä yrityksellä ei ole omaa kauppaa.



1 kommentti:

  1. Hyvä suunnitelma, mutta kilpailijat puuttuvat. Ketkä tulee olemaan pääasialliset kilpailijasi verkossa ja myös offline? Miten tulet erottumaan kilpailijoista?

    VastaaPoista